Ørretfilet med soppstuing og agurksalat

Ørretfilet med soppstuing og agurksalat er vel kanskje ikke den vanligste kombinasjonen, men det smaker nydelig sammen. Om du ikke får tak i ørret, passer denne retten like godt med laks eller med en hvit fisk.

Agurksalat:

2 dl vann

1/2 dl eddik

1 ss sukker

1/2 ts pepper

1 agurk

Bland sammen vann, eddik, sukker og pepper. Skjær agurken i tynne skiver. Jeg bruker ostehøvel, som gjør det enkelt og skivene blir flotte og jevntykke. Legg agurken i eddikblandingen og la det stå og trekke i kjøleskapet i minimum 1 time, så smakene får satt seg. Agurksalaten kan også lages dagen i forveien og settes kaldt over natten.

Bakte småtomater:

1 ss smør

2 ss olivenolje

1 pk. minitomater, delt i to

Stek tomatene i panne med smør og olje i noen minutter, før du smaker dem til med salt og pepper.

Soppstuing:

1 løk, finhakket

3 slag sopp (jeg har brukt aroma, sjampinjong og kantarell)

2 ss smør

1/3 l fløte

Salt og pepper

Stek sopp og løk gyllent i smør. Tilsett fløte og la det koke til fløten tykner, før du smaker til med salt og pepper.

Ørreten:

Krydres med salt og pepper og stekes i smør til den får lekker farge. Pass på at den ikke blir tørr. Om du bruker termometer, er ørreten fin, når kjernetemperaturen er 50 grader.

Ovnsbakte småpoteter:

Potetene deles i to, om de er små og 4 om de er større og legges i en form som er smurt med rapsolje. Krydre med salt og pepper og stek dem på 300 grader, til de begynner å få farge. Skru ned til 200 grader og stek videre til potetene er gjennombakt.

Ørretfilet med soppstuing og agurksalat
Ørretfilet med soppstuing og agurksalat

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese