Saltet lammelår

Saltet lammelår er en tradisjon fra Sørlandet og etter at moren min flyttet til Kristiansand for mange år siden, ble saltet lammelår en naturlig del av julefrokosten vår. Jeg har blitt skikkelig glad i det og vi serverer det kaldt, med kokt kålrabi. Jeg liker ekstra godt å pakke det inn i lefse med en god sennep.

Du kjøper låret ferdig saltet hos slakteren. Der har låret svømt i 4 uker i saltlake på ca. 4 grader.

Noen ganger er lammelåret lettsaltet, og da skal du ikke vanne det ut.

Lakesaltet lammelår skal vannes ut i et døgn. Etter det er ferdig vannet ut, skal det kokes i like mange timer som låret er i kilo (3 kilo = 3 timer).

Del kålrabien i fire og kok den i lammekraften, sammen med låret, til den er mør. 

Når låret er ferdig kokt oppbevarer du det, sammen med kålrabien, i kokekraften i kjøleskapet. Del låret og kålrabien i skiver, etter hvert som du skal servere det og sett fram en god sennep som tilbehør.

Rester av lammelår passer godt i kjøttsuppe eller i ertesuppe.

Saltet lammelår
Saltet lammelår

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese