Bakt laks med teriyakisaus, spinat og mangosalat

Bakt laks med teriyakisaus, spinat og mangosalat er en nydelig, Japansk fiskerett og  en av favorittfiskerettene mine fra Japan. Oppskriften er passe til 4 personer.

800 g laksefilet 

2 dl teriyakisaus

4 fedd finrevet hvitløk

2 ts ingefær finrevet fersk

1 finhakket rød chili

200 g spinat

1/2 agurk

1 mango, renset og delt i terninger

salt og nykvernet pepper

jasminris

frisk mynte

frisk koriander

Kok risen etter anvisning på pakken.

Bland teriyakisausen sammen med 3 finrevne hvitløkfedd, ingefær og chili.

Del laksen i passe porsjonsstykker og legg laksestykkene i en ildfast form, smurt med litt olje. Krydre lett med salt og pepper og pensle stykkene med litt av sausen. Bak laksen ved 200 grader i ca. 8 minutter.

Varm en stekepanne med litt olje. Tilsett spinaten og resten av hvitløken og rør til spinaten akkurat faller sammen, før du krydrer med salt og pepper og heller spinaten over på en tallerken så lenge.

Bakt laks med teriyakisaus serveres med kokt jasminris, spinat, mangoterninger og agurk. Drypp over litt ekstra saus, urter, finhakket chili og sesamfrø når du serverer.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis. 

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese