Bacalao

Bacalao finnes i mange varianter i mange land i verden. I Portugal har de en bacalaooppskrift for hver dag i året. Oppskriften nedenfor er en av de vanligste variantene i Norge og er lett å lage. En del butikker selger ferdig utvannet klippfisk, men hvis du skal vanne den ut selv kan du beregne at vekten øker med ca. 35 %. Oppskriften er passe til 4 pers.

800 g utvannet klippfisk i 2 cm. skiver

8 løk, i 1/2 cm skiver

8 poteter, i 1/2 cm skiver

1 rød chili, finhakket

2 grillede paprika (fås hermetisert på glass), strimlet

3 fedd hvitløk, grovhakket

1 glass soltørka tomater i biter

2 bokser hakkede tomater, helst Mutti

Ev. litt vann

3 laurbærblader

20 oliven

Salt og pepper

2 ss finhakket bladpersille

Vann ut klippfisken etter anvisning på pakken. Rens den for skinn og bein, om den har det og skjær den i skiver.

Legg løk, poteter, hvitløk, paprikastrimler, soltørka tomater (inkl. oljen de ligger i) og fisk lagvis i en kjele. Tilsett laurbærblader, chili, oliven, tomater og olivenolje og kok opp. Om det virker for tørt, kan du tilsette litt vann. Sett på lokk og la bacalaoen småkoke i ca. 1 time. Sjekk at potetene er ferdigkokte og smak til med salt og pepper. Dryss over persille og server bacalao enten alene, eller med godt brød.

Bacalao
Bacalao

 

Du finner flere spennende og smakfulle oppskrifter med klippfisk HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese