Côte de boeuf med bakt potet, kryddersmør og salsa

Côte de boeuf er en entrecôte på bein. Den er saftig og smaker mye. Sammen med bakt potet, kryddersmør og salsa, synes jeg at côte de boeufen virkelig kommer til sin rett.

La kjøttet ligge i romtemperatur i et par timer før steking. Stek i varm panne tilsatt en blanding av olje og smør. Legg i et par hele hvitløk, som du knuser med handa. Brun kjøttet så det blir brunt og karamellisert ca. 2 minutter på hver side, før du steker det på 125 grader i ovnen i ca. 15 min.

Om kjøttstykket er veldig stort, må det få steke lenger i ovnen. Bruk steketermometer og ta ut kjøttet når det har en kjernetemperatur på 52 grader og la det hvile på en rist med folie over. Du kan gjerne grille côte de boeuf også.

Bakt potet:

Pakk bakepoteter i folie og sett dem i ovnen på 150 grader i 4 timer.

 

Kryddersmør:

250 g smør, romtemperert

2 finhakkede chili

1/2 ts grovmalt pepper

1 ts paprikakrydder

2 finhakkede fedd hvitløk

Alt blandes godt og settes kaldt.

Salsa:

2 tomater, frøene fjernet og i små terninger

1 neve hakket bladpersille

2 halve paprika i små terninger, f.eks. gul og rød

1/2 finhakket løk

1 finhakket chili

1/2 mango i små terninger

1 ss limesaft

Bland alle ingrediensene til salsaen sammen, smak til med salt og pepper og la den hvile til den skal serveres, så smakene får satt seg. Den blir bare bedre av å få stå en time eller to.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese