Gazpacho

Gazpacho er en kald tomatsuppe, som smaker ekstra godt på varme sommerdager. Den lages mye i Spania og Portugal. Denne oppskriften er til 4 porsjoner

1 slangeagurk i terninger

1/2 fersk grønn chili, grovhakket

1 rød paprika i terninger

1 gul paprika i terninger

4 fedd hvitløk, grovhakket

1 boks hermetiske tomater, helst Mutti

1 ts tomatpuré

3 ss rødvinseddik

1 ts svart pepper

1 ts salt

2,5 dl vann

2 ss olivenolje

1 liten potte frisk basilikum

Fres hvitløken blank i olje, tilsett resten av grønnsakene, tomatene og tomatpuréen og stek til grønnsakene blir blanke. Tilsett tomatpuré og tomater og kok et par minutter til. Kjør blandingen med stavmikser (ev. i foodprocessor) mens du tilsetter iskaldt vann. Smak til med salt, pepper og eddik. Server suppen kald.

Server gjerne gazpacho med ristet olivenbrød, gnidd inn med hvitløk og rislet med olivenolje og en skive god serranoskinke.

 

Gazpacho
Gazpacho

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese