Laks med pesto, parmesan og gremolatapoteter

Laks med pesto smaker ekstra nydelig på sommeren, synes jeg.

Laksen:

Laksen kan enten tas i stekepanna, eller legges i grillbakke på grillen.

Beregn 180 – 220 g laks per person. Smør den inn med pesto, dryss over reven parmesan og stek den i stekepanne med lokk, eller i bakke på grillen med lokk. Pass på at den ikke blir tørr.

Potetene:

1 potte persille

2 finhakkede fedd hvitløk

1 lite glass kapers

2 finstrimlede vårløk

1 dl sitronolje

2 dl mangoeddik

1 dl olivenolje

1 kg poteter, helst kokefaste

Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du koker potetene. Del potetene i mindre biter (om de ikke har kokt i stykker av seg selv). Bland inn gremolataen og server med valgfrie grønnsaker. Jeg har stekt deilige solmodne tomater til.

Du finner flere deilige oppskrifter med fisk her

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese