Pad thai er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca 20 minutter på å lage den. Du kan bruke bønnespirer fra boks, men de friske smaker veldig mye bedre.
4 ss tamarindpaste
12 ss vann
8 ss fishsaus
8 ss brunt sukker
4 ss soyasaus
1 pakke glassnudler
5 ss rapsolje
4 fedd finhakket hvitløk
2 egg
1 pk tofu i terninger
200 g bønnespirer
6 finstrimlede vårløk
150 g peanøtter
2 ts chiliflak
200 g reker
Du starter med sausen, som består av tamarindpaste, vann, fishsaus, brunt sukker og soyasaus, som røres sammen og settes til side.
Det neste du må gjøre er å koke opp en kjele vann til glassnudlene. La dem trekke i vannet i 5 minutter, før du skyller dem i kaldt vann og setter dem til side.
Varm rapsolje i en wok på middels varme. Tilsett hvitløk og la det surre litt i oljen, før du tilsetter egg og rører til det begynner å ligne eggerøre. Rør inn tofu og rør i 2 min.
Tilsett bønnespirer, nudlene, sausen, vårløk, peanøtter, chiliflak og reker. La det koke i 5 minutter, mens du rører hele tiden.
Du finner masse spennende og velsmakene matretter fra Thailand HER
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.