Pad thai – thailandsk gatemat

Pad thai er en rask og lettvint rett, som serveres som fastfood i Thailand. Jeg bruker vel ca 20 minutter på å lage den. Du kan bruke bønnespirer fra boks, men de friske smaker veldig mye bedre.

4 ss tamarindpaste

12 ss vann

8 ss fishsaus

8 ss brunt sukker

4 ss soyasaus

1 pakke glassnudler

5 ss rapsolje

4 fedd finhakket hvitløk

2 egg

1 pk tofu i terninger

200 g bønnespirer

6 finstrimlede vårløk

150 g peanøtter

2 ts chiliflak

200 g reker

Du starter med sausen, som består av tamarindpaste, vann, fishsaus, brunt sukker og soyasaus, som røres sammen og settes til side.

Det neste du må gjøre er å koke opp en kjele vann til glassnudlene. La dem trekke i vannet i 5 minutter, før du skyller dem i kaldt vann og setter dem til side.

Varm rapsolje i en wok på middels varme. Tilsett hvitløk og la det surre litt i oljen, før du tilsetter egg og rører til det begynner å ligne eggerøre. Rør inn tofu og rør i 2 min.

Tilsett bønnespirer, nudlene, sausen, vårløk, peanøtter, chiliflak og reker. La det koke i 5 minutter, mens du rører hele tiden.

 

Du finner masse spennende og velsmakene matretter fra Thailand HER

Pad thai - thailandsk gatemat
Pad thai – thailandsk gatemat

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese