Pannebrød

Pannebrød er en fin avveksling til pitabrød og det er litt sunnere, siden det er litt grovere. Du kan steke dem i ovnen i stedet for i panna, om du vil.

350 g hvetemel

50 g sammalt rug

2 ts sukker

1 ts salt

1/2 pakke gjær

2 1/4 dl vann

1 dl yoghurt

1 ss olivenolje

Elt alt godt sammen i en kjøkkenmaskin i 10 min. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i min. 1 time.

Del deigen i 8 like deler og form det til baller. La ballene hvile under plast i 15-20 minutter, før du kjevler ut ballene til runde brød. La dem etterheve i min. 20 minutter.

Bruk stekepanne med slippbelegg og tykk bunn. Sett den på middels varme i noen minutter, til den er god og varm.

Stek ett og ett brød. Snu etter ca. 1 minutt på den ene siden, før du snur dem og steker til de er gjennomstekte på den andre siden. Tiden avhenger av hvor tynt du har kjevlet dem.

Oppbevar brødene i et kjøkkenhåndkle og spis dem mens de fortsatt er lune.

Brødene kan også stekes i ovn på 200 grader, eller på pizzastein på grillen, til de får fin farge.

 

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min. Det er helt gratis 😊

Du kan også følge bloggen på FB

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese