600 g kokt fisk
8 poteter
1 purre, i strimler
3 gulrøtter, i små terninger
4 dl frosne erter
2 ss smør
Plukk fiskekjøttet fri fra skinn og bein og del i biter med en gaffel. Kok potetene møre i lettsaltet vann eller bruk kokte poteter fra dagen før. Del potetene i biter.
Fres purre og gulrøtter i smør i en panne på høy varme i ca. 5 minutter. Tilsett i erter og stek videre i 3 minutter.
Hvit saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
5 dl melk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1/4 ts malt muskat
Smelt smør i en tykkbunnet kjele på middels varme. Rør inn mel og spe med melk i flere omganger. Rør ut klumpene og la det koke opp mellom hver gang.
Mos potetene lett i den hvite sausen, vend inn grønnsaker og fisk og smak til med salt og pepper.
Gratiner gjerne i ovnen med strøkavring på 200 grader, til toppen er gyllen og sprø eller server med sprøstekt bacon og finhakket persille på toppen.