Ribbe – kokt, så du får møljekraft

Ribbe med medisterkaker, julepølse, sossiser, surkål og rødkål, er vår julemiddag. Ribba vår er kokt først, slik at vi får deilig møljekraft i tillegg. Det er lurt å lage mye av denne ribba, for den smaker helt nydelig kald til julefrokosten 1. juledag.

Ribbe med litt av tilbehøret

Salt svineribbe i ønsket størrelse godt med grovt havsalt på alle kanter. Legg den i langpanna med folie over, i 3 døgn i kjøleskapet.

Ta vekk de overflødige saltet og kok den i 2-3 timer i en stor kjele, gjerne sammen med sylte eller rull. Når ribba er ferdig kokt, deler du den i mindre biter og steker den i 2 timer i ovnen på 170 grader og deretter på 250 grader i 10 minutter. Mot slutten av steketiden, legger du i julepølse og medisterkaker.

Ribbe trenger selvfølgelig godt tilbehør og det finner du HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese