Spagetti vongole med tomater

Spagetti vongole er noe av det beste jeg vet og jeg spiser den alltid når vi er i Italia. Det er ikke alltid så lett å finne vongoleskjell i Norge, så jeg kjøper hjerteskjell. Jeg legger dem i kaldt vann i noen timer før de skal brukes, så de tømmer seg for ev. sand.

Oppskriften er til 4 personer.

1 kg hjerteskjell

1 løk

2 hvitløksfedd

1 knust, tørket chili

6 ss olivenolje

3 dl hvitvin

10 minitomater, delt i to

Salt og pepper

500 g spagetti

1 bunt finhakket bladpersille

Parmesan

Skyll hjerteskjell i kaldt vann og kast de som er ødelagt eller ikke lukker seg.

Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin, tomater og skjellene. Legg på lokk og la det dampe til skjellene åpner seg. Åpne lokket en gang underveis og rør før du setter på lokket igjen. Smak til kraften med salt og pepper og rør inn persille rett før servering.

Kok spagetti etter anvisning på pakken, hell av vannet og bland den med skjell og saus.

Jeg setter heller spagetti vongole over i en stor bolle og setter hele på bordet, så gjestene kan forsyne seg selv. Jeg setter også frem parmesan, som gjestene kan rive over selv.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese