Japansk fiskesuppe med tofu og omelett

De fleste av oss forbinder Japan med sushi og ikke suppe. Jeg er ofte i Tollbugata i Drammen og besøker flere spennende matbutikker, med mat fra mange asiatiske land. Jeg kjøper alltid med meg ingredienser jeg aldri har sett før og oppgaven når jeg kommer hjem, er å finne ut hva jeg skal bruke dem til. Det er alltid like spennende, blir ikke alltid like vellykket, men vanligvis blir det veldig godt.
Denne gangen har jeg blandt annet kjøpt disse to produktene:

Etter en runde på internett, fant jeg ut at jeg ville bruke dem til en japansk fiskesuppe med tofu og omelett.

Omelett:

2 sammenpiskede egg

2 ss vann

Salt og pepper

Bland alt sammen og stek i stor panne, så den blir tynn og fin. Skjær omeletten i strimler og sett til side til suppa er klar.

Suppe: 

2 strimlede løk

1 pk shitakesopp

5 dl vann

1 fl. sukiyakisaus

1 fl. yakinikusaus

3 strimlede vårløk

1 pk tofu i terninger

300 g torskefilet i terninger

1 pk friske bønnespirer

Omelett i strimler

Fres løken i en gryte til den blir blank og tilsett shitakesopp, sukiyakisaus, yakinikusaus og vann. La det koke i noen minutter før du tilsetter vårløk, tofu og torsk. La suppa trekke til fisken er klar.

Server suppa med friske bønnespirer og omelett i strimler. 

Dette ble en skikkelig god og smaksrik suppe, som jeg kan anbefale. Vi skal garantert lage den igjen og hvis du har en asiatisk butikk i nærheten oppfordrer jeg deg til å prøve lykken, med noe du aldri har prøvd før også.Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese