Suppelapskaus

Suppelapskaus er en høst- og vinterrettene fra barndommen min. Det er en slags tynn, lys lapskaus, men selv om den er tynn, har den mye smak.

1 saltet svineknoke

1,5 liter vann

8 poteter, i terninger

1 løk

2 laurbærblader

1 purre i strimler

1 persillerot, i terninger

4 gulrøtter, i biter

1 sellerirot, i terninger

Pepper og ev. salt

Bladpersille

Kok knoken, løken og laurbærbladene i vann til kjøttet nesten faller av beinet. La det småkoke i noen timer, minimum to. Ta opp knokene, skjær av kjøttet og skjær det i terninger. Legg både bena kjøttet tilbake i kjelen. Tilsett resten av ingrediensene og la det koke til grønnsakene er møre, min. 30 min. Smak til med pepper og ev. salt (husk at knoken også har avgitt mye salt). Dryss over litt grovhakket bladpersille ved servering.

Server suppelapskaus med godt brød eller flatbrød.

 

Suppelapskaus
Suppelapskaus

 

Du finner oppskrifter på masse deilig tradisjonsmat HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese