Salat med kylling og peanøttsaus

Salat med kylling og peanøttsaus er en lun og smaksrik salat, der kyllingen fremdeles er varm, når du serverer.

4 store eller 6 små kyllingfileter i store terninger

2 løk i store terninger

2 grønne paprika i store terninger

1 dl Ketjap Manis

2 ts hvitløk fra tube

1 ts Sambal Olek

1 ss sesamolje

2 ss nøytral olje

1 ss ingefær fra tube

1 neve frisk, finhakket koriander

Jeg starter med å lage marinaden til kyllingfileten. Bland Ketjap Manis, hvitløk, Sambal Olek, olje, sesamolje, ingefær og koriander godt sammen. Tre kylling, paprika og løk på grillspyd, legg dem i en ildfast form og hell marinaden over. La den ligge i marinade i minimum 30 minutter, gjerne over natten. Grilles eller stekes i den ildfaste formen, til kyllingen er gjennomstekt, men ikke tørr.

Peanøttsausen:

1/2 glass peanøttsmør

Marinaden fra kyllingen

Bland sammen i en kjele og kok opp. Spe med vann til det er passe tykt.

Salaten:

1/2 agurk i små terninger

1 reven gulrot

1/2 strimlet salathode

2 finhakkede vårløk

1 finhakket, rød paprika

2 finhakkede chili

Saften av 2 lime

1 potte finhakket koriander

1 pose cashewnøtter, ristet i tørr stekepanne

Salat med kylling og peanøttsaus
Salat med kylling og peanøttsaus

Salat med kylling og peanøttsaus serveres som den er, eller med nykokt ris.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese