Thaisalat med kylling og peanøttsaus

4 store eller 6 små kyllingfileter

1 dl Ketjap Manis

2 ts hvitløk fra tube

1 ts Sambal Olek

2 ss nøytral olje

1 ss sesamolje

1 ss ingefær fra tube

1 neve frisk, finhakket koriander

Jeg starter med å lage marinaden til kyllingfileten. Bland Ketjap Manis, hvitløk, Sambal Olek, olje, sesamolje, ingefær og koriander godt sammen. Legg kyllingen i marinaden og la den ligge i minimum 30 minutter, gjerne over natten. Grilles eller stekes i panne, til de er gjennomstekte, men ikke tørre.

Peanøttsausen:

1/2 glass peanøttsmør

Marinaden fra kyllingen

Bland sammen i en kjele og kok opp. Spe med vann til det er passe tykt.

Salaten:

1/2 agurk i små terninger

1 reven gulrot

1/2 strimlet salathode

2 finhakkede vårløk

1 finhakket, rød paprika

2 finhakkede chili

Saften av 2 lime

1 potte finhakket koriander

1 pose cashewnøtter, ristet i tørr stekepanne