Tiramisu – en deilig italiensk dessert

Tiramisu er en deilig kake/dessert fra Italia. Tiramisu er enkel å lage og har en litt voksen smak, siden den inneholder både dessertvin og kaffe. Du får tak i fingerkjeks i de fleste matbutikker.

3 eggeplommer

3 ss sukker

250 g mascarpone

3 eggehviter

1/4 ts salt

3 dl kald, sterk kaffe (gjerne espresso)

4 ss marsalavin

2 pk fingerkjeks

5 ss revet kokesjokolade

Pisk eggeplommer og sukker lys og luftig, tilsett mascarpone og rør blandingen glatt.

Pisk eggehvitene stive med salt. Bland eggehvitene forsiktig med ostekremen.

Legg et lag med krem i bunnen av et serveringsfat. Bland kaffe med marsalavin. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffeblandingen (pass på så de ikke blir for bløte) og legg dem tett i tett på kremen.

Legg et nytt lag med krem, kjeks som er dyppet i kaffeblandingen oppå og avslutt med et lag krem. Dryss revet kokesjokolade på toppen og avkjøl i minimum 1 time før servering.

Om du skal ha gjester, kan tiramisu gjerne lages på formiddagen og settes kaldt til den skal serveres.

Du finner flere spennende matretter fra Italia, både forretter, hovedretter og desserter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese