Torskerogn

Torskerogn husker jeg som en delikatesse fra barndommen min. Når jeg har fått tak i skreirogn og er jeg ganske så lykkelig. I tillegg til at torskerognen smaker godt, er den også proppfull av D-vitaminer. Den kan serveres både som forrett, hovedrett og kald på brødskiva. Det er viktig å pakke den inn når den skal kokes, så den ikke koker i stykker.

400 g torskerogn

1 l vann

1/2 dl salt

1 ts hel sort pepper

4-5 laurbærblader

2 skiver sitron

Vask rognen og fjern slingser. Kok opp en kjele med vann, salt, pepper, laurbærblad og sitron.

Pakk torskerognen inn i bakepapir og knyt den sammen med en hyssing og la den trekke i vannet i 30-40 minutter. La torskerognen avkjøles i kokevannet hvis den ikke skal serveres med en gang.

Torskerogn

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese