Fisk i bao buns

Fisk i bao buns er en velsmakende og smaksrik middag. Du kan gjøre den sterkere eller mildere, ved å justere mengden sriricha i dressingen. Du kan lage bao buns (steam buns) selv, eller du kan kjøpe i butikken og enten dampe dem eller ta dem i mikrobølgeovnen. De blir best om de blir varmet over damp og du får kjøpt kurver til å sette over kokende vann i mange asiatiske butikker, for en billig penge. De finnes i flere størrelser, men det er smart å kjøpe en litt stor, som rommer litt.

Fisk i bao buns
Fisk i bao buns
Bao buns/steam buns gua bao:

Om du vil lage dem selv, finner du oppskrift her. Om du har kjøpt ferdig, varm dem som beskrevet på pakken.

Dressing:

1 pose majones

1 ss sriricha

1/2 lime, kun saften

2 ss sweet chili

1 ts hvitløk

1 ts ingefær

Salt og pepper

Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.

Fisk i bao buns
Dressing til bao buns
Grønnsakene:

Du velger selvfølgelig de grønnsakene du har lyst på, men her har jeg brukt, paprika, purre, agurk og gulrot, som er delt i lange strimler med en potetskreller. I tillegg er det eksotiske frukter fra boks, lime i båter, granateplekjerner og finhakket koriander.

Fisk i bao buns

Fisken:

150 – 200 g fisk per person

2 dl soyasaus

4 ts honning

3 ss sesamolje

4 ts revet ingefær

4 finhakkede hvitløksfedd

2 ss sesamfrø

Rør sammen soyasaus, honning, sesamolje, ingefær og hvitløk, smør det på laksefileten og mariner i ca. 30 minutter.

Dryss over sesamfrø og stek laksefileten i ca. 20 minutter ved 145 grader i ovnen eller i en stekepanne med litt olje til den flaker seg.

Server elementene hver for seg og oppbevar gjerne bunsene i dampkokeren til de skal spises, så de beholder varmen og den nydelige konsistensen.

 

Du finner flere velsmakende og spennende matretter fra fjern og nær her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese