Pasta med kjøttboller fra Lady og Landstrykeren

Pasta med kjøttboller fra Lady og Landstrykeren er vel et av de mest legendariske måltidene i verden. Pasta med kjøttboller er ikke akkurat mat for dyr, men for oss mennesker, kan det være nydelig, når det lages fra bunnen av. Jeg lager alltid en stor porsjon kjøttboller i tomatsaus. Det vi ikke spiser til middagen, fryser jeg ned og bruker til tapas senere. Denne oppskriften er veldig lettvint, siden jeg ikke steker kjøttbollene, men legger dem rå, rett i den kokende tomatsausen.

Pastasaus:

3 bokser hakkede tomater. Jeg foretrekker Mutti, som er av god kvalitet, men du kan bruke hvilken type du vil.

2 løk i strimler

2 fedd hvitløk

1 neve finhakket persille (kan erstattes av 1 ss tørket)

1 neve finhakket basilikum (kan erstattes av 1 ss tørket)

1/2 finhakket chili

1 neve finhakket soltørket tomat

1 finhakket, grillet paprika (fås hele på boks og glass)

2 ts peppermix

1 ts salt

2 laurbærblader

1 ss fond eller 1 grønnsaksbuljongterning

Kokes i minimum en time. Ved lang koking blir sausen søtere helt av seg selv. Om nødvendig kan du make sausen til med litt sukker, så den blir rund i smaken. Om du ikke har tid til å koke så lenge, kan du tilsette litt mer sukker. Smak også om du trenger mer salt og pepper.

Kjøttboller:

800 g lammekjøttdeig eller karbonadedeig

2 egg

1 ss tørket basilikum

2 ts peppermix

1 fedd finhakket hvitløk

2 ts salt

Alt kjøres sammen i en kjøkkenmaskin eller eltes for hånd til det blir skikkelig seigt før du sper med 2 dl melk eller fløte.Når deigen er ferdig, former du runde boller med en hånd og en skje og slipper dem i den kokende tomatsausen.  La det koke i minimum 15 minutter.

Ved servering legger du spaghettien i en bolle og heller kjøttbollene og sausen over. Det både smaker godt og ser innbydende ut om du river over litt parmesan og gir den et drøss med finhakket basilikum før servering.

Jeg har sådd basilikummen selv i selvvannende potter i vinduskarmen. Det er mye rimeligere og selvfølgelig hyggelig å kunne bruke egenprodusert.

Pastatallerkene heter Edme og er fra Wedgwood.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Pasta med kjøttboller fra Lady og Landstrykeren
Pasta med kjøttboller fra Lady og Landstrykeren

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese