Grillspyd med blåskimmelsaus

Grillspyd med blåskimmelsaus og pommes noisettes er deilig sommermat. Pommes noisettes kan kjøpes ferdig fra frysedisken, eller du kan gjøre som meg, lage dem fra bunnen.

Sausen:

2 finhakkede løk

2 ss smør

3 dl chablis

2 laurbærblader

2 ss kyllingfond

150 g blåskimmelost

5 dl fløte

1 ss konjakk

Løken blankes mør i smør. Tilsett hvitvin og laurbærblader og la det koke inn til grøtkonsistens. Tilsett fløte, kyllingfond, konjakk og ost. Kok i noen minutter, til sausen får fin konsistens.

Pommes noisettes:

750 g mandelpoteter

5 eggeplommer

150 g smør

Salt og nykvernet pepper

100 g mel

100 g strøkavring

2 egg, sammenpisket

2 dl frityrolje

Skrell og kok potetene i vann, tilsatt salt, til de er møre og la dem dampe godt av seg. Mos dem, sammen med smør, ta blandingen av platen og rør inn eggeplommene, en etter en. Smak til med salt og pepper.

Hell melet i én bolle, sammenpisket egg i den neste og strøkavring i en tredje bolle.

Form små boller, på størrelse med hasselnøtter og vend dem i først i mel, deretter egg og til slutt i kavring. Legg dem på en tallerken, til du har laget ferdig alle.

Varm opp olje til 180 grader i en gryte, eller bruk frityrgryte eller airfryer. Friter pommes noisettes til de er gylne, gjerne i flere omganger, avhengig av størrelsen på gryta.

Spre dem på en tallerken dekket med absorberende kjøkkenpapir. Server pommes noisettes varme.

Grillspydene:

Grillspyd kan varieres i det uendelige. Disse er laget med tynne skiver marinert kjøtt av lam og kalv. I tillegg har jeg brukt forskjellige slag pølse, rødløk og paprika. På enden av hvert spyd har jeg satt en liten sjampinjong.

Spydene grilles på alle kanter, så de får fin gyllen farge.

 

Grillspyd med blåskimmelsaus
Grillspyd med blåskimmelsaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese