Kalvefilet med gremolatasalsa og bakte perlepoteter

Kalvefilet med gremolatasalsa og bakte perlepoteter er en velsmakende rett og en av mine favoritter med kalv. Du kan bruke oppskriften til annet kjøtt også, men da må du tilpasse kjernetemperaturen til kjøttypen.

Gremolata:

1 potte finhakket persille

2 fedd finhakket hvitløk

1 glass kapers

2 finstrimlede vårløk

1 paprika i små terninger

2 dl mangoeddik

1 dl sitronolje

1 dl olivenolje

Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur til den skal brukes.

 

Kalvefileten:

Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før grilling. La den ligge i ferdigkjøpt rub før grillingen, så blir den ekstra god. Brun fileten godt på alle kanter på grillen, før du legger den på den øvre hylla og lar den ligge der til den er ferdig stekt. Stikk gjerne inn et steketermometer, så er du sikrere på resultatet. Fileten er rød når den har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

Sous vide:

Om du vil bruke sous vide, masserer du fileten inn med rub. Legger fileten i en sous videpose og vakuumer den. Legger den i sous viden på 52 grader i tre timer, før du tar den ut av posen og gir den en runde på grillen, så den blir gyllen og får en fin stekeskorpe. La den hvile i noen minutter, før du deler den opp.

 

Du finner oppskrift på bakte perlepoteter her.

Kalvefilet med gremolatasalsa og bakte perlepoteter
Kalvefilet med gremolatasalsa og bakte perlepoteter

 

Du finner flere oppskrifter med kalv HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese