Hjemmelaget pølse med rødkål

Hjemmelaget pølse med rødkål  smaker helt fantastisk, men du kan bruke ferdig pølse også, men da anbefaler jeg den grove varianten. Vi har lagd julepølse selv og den smaker godt til mer enn julemiddagen. Denne gangen har jeg laget gammeldags, brun saus, ovnsbakte poteter og rødkål i ovnen. Denne rødkålen er en favoritt her, med mye smak og litt tyggemotstand i selve kålen.

Julepølser:

Du finner oppskrift på våre knallgode julepølser HER.

Rødkål:

1 rødkål, finstrimlet

3 røde epler, skrelt og skåret i terninger

5 dl rødvin

2 dl rødvinseddik

4 dl appelsinjuice

1 dl solbærsaft

2 dl rosiner

2 dl tørkede fiken i små terninger

1 stjerneanis

1 ts allehånde

4 nellik

1 stk kanelstang

1 løk

100 g ribbefett

5 dl møljekraft eller vann og kyllingfond

Salt

1 dl demerasukker

Pepper

Legg rødkål, eple, rosiner, fiken, vin, eddik, juice og krydder i en bolle til marinering. La det ligge i minimum en time, men helst over natten.

Fres finhakket løk i ribbefett, tilsett rødkålblandingen og kraften. La det småkoke til kålen er ferdig kokt, ca 2 timer. Smak til med salt, pepper og sukker.

Gammeldags brun saus:

2 ss smør

2 ss mel

4-5 dl kraft/sjy eller vann og fond

Salt og pepper

Brun smøret til det er nøttebrunt. Tilsett melet og rør jevnt hele tiden. Bruk middels varme og kok til det er passe brunt.

Ta kjelen vekk fra platen og tilsett halvparten av den varme kraften. Rør godt så det ikke blir klumper. Tilsett resten av kraften når sausen er jevn. Kok i 10 minutter og ha eventuelt i andre smakstilsetninger, som f.eks. løk.

Poteter:

Du finner oppskrifter på mange spennende potetvarianter, som passer til, HER.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese