Julepølser

Julepølser får du kjøpt i flere varianter, men ingen av dem er så gode, som hjemmelagde. Jeg lager julepølser i god tid før jul og fryser ned, så det ikke skal bli så stressende rett før jul. Du får kjøpt tarm i flere størrelser i ferskvaren på Meny, hos slaktere og sikkert i flere velassorterte matbutikker.

2,5 kg medisterdeig

3 ss salt

4 ts pepper, malt

1 finhakket løk

1 ts ingefær, malt

2 ts allehånde, malt

1 ts muskat, malt

1 ts nellik, malt

2 egg

4 dl melk

2 dl fløte

6 ss potetmel

4 laurbærblader

Elt alt, utenom laurbærblader, godt sammen i en kjøkkenmaskin. Stek en prøvebit i litt smør i en liten stekepanne og sjekk om det behøves mer krydder.

Skyll tarmen godt i rennende vann og tre den på pølsehornet, stapp pølser og bind opp med hyssing.

Trekk pølsene i vann tilsatt laurbær i ca. 20 minutter. Lagg pølsene kaldt, gjerne i fryseren, om de ikke skal brukes med en gang. Stek pølsene når de skal brukes.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese