Hjortegryte

Hjortegryte smaker nydelig. Jeg serverer den med kokte perlepoteter eller mandelpoteter ved siden av, men om du vil, kan du dele potetene og legge dem i gryten den siste halvtimen. Denne oppskriften er passe til 4-5 personer.

200 g sopp. Det smaker aller best med kantareller, men om det er utenfor sesong, kan du bruke aroma- eller sjampinjong.

Smør til steking

4 løk i strimler

1 kg hjort i terninger (f.eks. bankekjøtt, rundbiff eller et annet kjøttstykke, gjerne fra forparten).

1 stor boks fløte

50 g brunost

3 ss viltfond

2 laurbærblader

10 knuste einerbær

1 ts pepper

12 poteter i terninger, helst kokefaste

8 gulrøtter i terninger

1/2 sellerirot i terninger

4 persillerøtter i terninger

Salt og pepper

Start med å strimle og steke sopp i smør. Tilsett løk og la det steke til løken får farge. Ta soppen og løken ut av gryta, tilsett mer smør og første del av kjøttet. Det er viktig å steke kjøttet i flere omganger, så det blir brunet og ikke bare kokt. Brun kjøttet godt og når alt kjøttet er stekt, legger du alt kjøttet i gryten, tilsetter soppen og løken igjen og nok fløte, til at det akkurat dekker kjøttet. Tilsett brunost, fond, laurbær, einerbær og pepper. La det koke i minimum 2 timer, smak om kjøttet er mørt, om ikke kan det få koke enda litt til. Mot slutten av koketiden tilsettes gulrøtter, sellerirot i terninger, persillerøtter og ev. poteter. Smak hjortegryten til med salt og pepper.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese