Julerødkål

Julerødkål er spesielt tilpasset julens måltider, med et hint av julekrydder. Den er super til ribbe, and, kalkun og andre retter du bruker rødkål til i julen. Julerødkål kan lages i god tid før den skal brukes og fryses ned.

1,5 kg rødkål

1 ts malt allehånde

1 bit kanelbark

2 stjerneanis

1 dl eplemost

1 dl eplecidereddik

4 ss sukker

2 ss ripsgelé

2 grønne epler

Salt og pepper

Litt ribbefett ev. andefett

 

Del rødkålen i fine strimler og legg alt, bortsett fra fettet, i en kjele. Kok i 2 timer, til kålen er skikkelig mør. Rør inn fettet og smak til med salt og pepper.

 

Julerødkål
Julerødkål

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese