Kalvefilet med ovnsbakte parmesanpoteter og konjakk- og soppsaus

Sausen:

2 pk sopp i skiver

2 finhakkede løk

2 fedd finhakket hvitløk

4 ss fond, f.eks. kylling, okse, kantarell eller vilt etter hva du skal servere sausen til

10 cl konjakk (1 miniatyrflaske)

5 dl fløte
Pepper
Brun soppen og løken godt i smør. Tilsett hvitløk og la den frese med noen minutter. Tilsett konjakk, fløte og fond. La det koke til det tykner. Smak til med pepper og ev. mer fond om du ikke synes det er salt nok.
Potetene:
Potetene deles i to, om de er små og 4 om de er større og legges i en form som er smurt med rapsolje. Krydre med salt og pepper. Stek dem på 300 grader, til de begynner å få farge. Skru ned til 200 grader og riv over masse parmesan. Stek videre til parmesanen har fått farge og potetene er gjennombakt.
Kalven:

Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna. Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.

Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

Serveres med grønnsaker etter egen smak. Her har jeg brukt brokkoli.

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, det er helt gratis 🤩

Du kan også følge bloggen på FB

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese