Kokosis med karamellsaus

Kokosis med karamellsaus er en av mine favorittdesserter. Om du ikke får tak i pandanblad, kan du bruke en vaniljestang av god kvalitet, delt på langs i stedet.

Kokosis:

5 dl kokosmelk

1 pandanblad

6 eggeplommer

2,5 dl sukker

2 dl kokosmasse

Ev. 1 ss Malibulikør

Kok langsomt opp kokosmelk og pandanblad. Ta kjelen til side og la det trekke i 20 minutter under lokk. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett kokosmelkblandingen i eggedosisen under omrøring. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader under omrøring til det tykner, bruk helst termometer. Sett blandingen kaldt, så den blir helt avkjølt. Plukk ut pandanbladet, tilsett ev. Malibu og kjør isen i iskremmaskin til den er ferdig. Om du ikke har ismaskin, kan du sette det i frysenen i en vanlig bolle og røre hver halvtime, til den er stiv. Resultatet blir nesten like bra som med maskin.

 

Karamellsaus:

1 ss sukker

4 ss brunt sukker

1 dl kremfløte

3 ss smør

1/2 ts salt

3 ss peanøttsmør

Kok opp alt, bortsett fra peanøttsmør og salt i en tykkbunnet kjele, på middels varme under omrøring. La det småkoke i 3-4 minutter, mens du rører. Tilsett peanøttsmør og salt i blandingen, og rør videre over lav varme i 3-4 minutter til.

Servering:

Hell karamellsaus med peanøtter over isen, mens den fortsatt er varm og pynt med et mynteblad. Det smaker også deilig med litt hele peanøtter til.

 

Du finner masse spennende og velsmakende desserter fra fjern og nær her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese