Kransekakestenger

Kransekakestenger smaker godt og er populært på kakebordet.

500 g mandler

500 g melis

4 eggehviter (må tilpasses)

Skåld halvparten av mandlene (Kok opp vann, legg i mandlene og la dem ligge et par minutter, så blir skallet enkelt å fjerne). La dem tørke til neste dag.

Mal både de skåldede og de uskåldede mandlene. Bland med melis og elt inn eggehvitene til en jevn deig. Den skal være passe fuktig og enkel å kna, så tilpass mengden eggehviter. Pakk deigen i aluminiumsfolie og sett den i ovnen i 1 time på 100 grader. Sett deigen kaldt til neste dag.

Kransekakestenger
Kransekakestenger

Kjør deigen igjennom kverna til kjøkkenmaskinen med kakeforstykke eller rull fingertykke lengder og legg på bakepapir på et stekebrett.  Stek midt i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min, til stengene er lett gylne. Avkjøles raskt og legges i fryseren, så de blir seige.

Sjokoladepynt:

2 plater kokesjokolade

Finhakket pistasj, diverse strøssel, knuste polkagriser

Smelt sjokoladen over vannbad, dypp stengene i sjokoladen og dryss på ønsket strøssel.

Glasur:

200 g melis

1 – 2 eggehviter

Bittelitt eddik

Bland alt til jevn glasur (tilpass mengden eggehviter, så glasuren får passe tykk konsistens). Fyll glasuren i dobbel brødpose. Klipp et bittelite hull i et hjørne av posen og pynt hver stang. Om du ønsker kan du også tilsette konditorfarge.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese