Kylling i kremet soppsaus med druer

Kylling i kremet soppsaus med druer er en velsmakende søndagsmiddag, som også kan lages av svinefilet eller kalkunbryst. Oppskriften er passe til 4 personer.

1 hel kylling, eller 800 g kylling- og lårfileter med skinn

400 g sopp, gjerne kantarell

2 fedd finhakket hvitløk

2 sjalottløk, finhakket

4 vårløk, finstrimlet

2 dl tørr hvitvin

6 dl fløte

6 ss kyllingfond

4 stilker frisk estragon, finhakket eller 2 ts tørket

1 neve druer, delt i to og steiner fjernet

Frisk estragon og bladpersille

salt og pepper

Sånn gjør du det:

Skjær kyllingbrystene fra skroget. Skjær av lårene og del lårene i leddet i overlår og klubbe. (Skroget kan du koke kraft på.) Legg gjerne noe estragon- eller kjørvelblader innunder skinnet på kyllingen, og krydre godt med salt og pepper.

Bruk en jerngryte eller en god stekepanne med høye kanter (sautépanne) og brun kyllingen godt på begge sider på middels temperatur i en blanding av smør og olje. Skinnet skal bli skikkelig sprøstekt, før du løfter kyllingen ut av gryta og Freser soppen sammen med løk, hvitløk, 2/3 av vårløken og estragon, til soppen har fått en pen gyllen farge. Rør jevnlig. Tilsett vin og la det koke inn til det meste av væsken har fordampet. Hell i fløte og fond og la sausen småkoke i 5 minutter til den tykner litt, mens du rører av og til. Krydre med salt og pepper og legg kyllingen tilbake i sausen. La kyllingen surre i sausen i ca. 15-20 minutter, til den er gjennomstekt. Varm druene i sausen og rør inn resten av vårløken og hakket estragon og bladpersille rett før servering.

Server kylling i kremet soppsaus med druer sammen med f.eks. ovnsbakte poteter eller ris.

Kylling i kremet soppsaus med druer
Kylling i kremet soppsaus med druer

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese