Kylling korma er en av de mildere rettene, som serveres i Afghanistan, Bangladesh, India og Pakistan og lett å like for både liten og stor. Vi legger ofte kyllingen i marinade kvelden før, så det går raskt å gjøre den ferdig når vi kommer fra jobben.
2 cm frisk ingefær
2 hvitløksfedd
1/4 ts tørka chiliflak
2 ts garam masala
50 g skåldede mandler
800 g kyllingfilet i terninger
200 g yoghurt
2 ss tomatpuré
6 knuste kardemommefrø
2 strimlede løk
1/2 dl nøytral olje
50 g smør
100 g yoghurt
Kjør ingefær, hvitløk, garam masala, chiliflak og mandler til en jevn masse i blenderen. Hell blandingen over i en stor bolle og tilsett kyllingfilet, yoghurt, tomatpuré og kardemommefrø. Bland godt og la det marinere i minimum 2 timer, men gjerne natten over.
![Kylling korma](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/4D6A566E-CCF7-455F-8AC5-4B5A0EC6AB3E.jpeg?resize=750%2C499&ssl=1)
Stek løk i nøytral olje og smør på medium varme til den er gyllen i ca 10 minutter, mens du rører ofte. Tilsett kyllingen og marinaden og kok det til kyllingen er gjennomkokt i ca. 15-20 minutter. Rør inn yoghurt, kok opp og server med kokt ris, nanbrød, raita, chutney og pappadums.
Pappadums lages som beskrevet på pakken (friteres i nøytral olje).
Chutneyen kan du lage selv, men det finnes mange gode varianter på glass også.
![Kylling korma Kylling korma](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/8D2ABBCD-990B-4ED1-9D38-D244BEADBBAE.webp?resize=750%2C499&ssl=1)
Du finner spennende og varierte matoppskrifter fra hele verden HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.