Ovnsbakt breiflabb i bacon med røstipoteter og blåskimmelsaus

Ovnsbakt breiflabb i bacon med røstipoteter og blåskimmelsaus er nydelig, både som romsntisk middag for to og som selskapsmat.

800 g breiflabbfilet, delt i 4 biter.

2 pk. bacon

Salt og pepper

Skyll og tørk av fisken. Krydre den med salt og pepper. Pakk den inn i bacon og sett den i en smurt eller oljet ildfast form. Bakes i ovnen på 220 grader, til baconet er gyllent.

Røstien:

6 store poteter

1 løk

1 gulrot

1/2 sellerirot

1 ts salt

1/2 ts pepper

2 ss smør

Skrell og riv poteter og grønnsaker grovt. Legg de revne potetene i vann ca. 25 minutter, det binder røstien bedre sammen. Klem vannet godt ut med et kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper. Stek røstien i porsjonsstørrelser, et par spiseskjeer røre pr røsti, ca. 5 minutter på hver side. Røstien kan også stekes som en hel kake i panna, snu den ved hjelp av et lokk.

Sausen:

2 finhakkede løk

2 ss smør

3 dl hvitvin

2 laurbærblader

2 ss kyllingfond

150 g blåskimmelost

5 dl fløte

Fres løken i smør til den er blank. Tilsett hvitvin og laurbærblader og la det koke inn til grøtkonsistens. Tilsett fløte, fond og osten og la det koke i noen minutter, til sausen får fin konsistens.

Server ovnsbakt breiflabb i bacon med røstipoteter og blåskimmelsaus med asparges eller andre grønnsaker etter smak og behag.

Ovnsbakt breiflabb i bacon med røstipoteter og blåskimmelsaus
Ovnsbakt breiflabb i bacon med røstipoteter og blåskimmelsaus

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese