Lammebaron med asparges og fløtegratinerte poteter med løk

Lammebaron med asparges og fløtegratinerte poteter med løk er en nydelig rett, som gjerne kan brukes i selskap. Lammebaron er indre- og ytrefilet av lam rullet inn i lammeryggen, når beina er fjernet. Du får kjøpt det hos Meny, slakteren og andre forretninger med bra kjøttdisk.

Kjøttet:

Brun baronen i smør, på høy temperatur i stekepanna eller gi den en runde på grillen. Stek videre i ovn på 175 grader i ca. 20 minutter. Om du bruker steketermometer, skal kjernetemperaturen være 52 grader, når du tar den ut. Husk å la den hvile i noen minutter, før du skjærer i den.

Potetene:

10 poteter i tynne skiver

2 løk i strimler

3 fedd finhakket hvitløk

Salt og pepper

1 boks fløte

1 pk reven ost, gjerne vellagret og flere slag

Legg potetskivene, løken, hvitløken og 1/3 av osten i lag i en smurt, ildfast form.  Dryss litt salt og pepper i mellom. Hell over 1 boks fløte. Settes inn i oppvarmet stekeovn, 200 grader i 1 time. Om det begynner å se tørt ut, tilsettes mer fløte. Strø over ost og stek videre i ca. 20 minutter til, til osten er gyllen.

Lammebaron med asparges og fløtegratinerte poteter med løk
Lammebaron med asparges og fløtegratinerte poteter med løk
Aspargesen: 

Skjær av den nederste delen av aspargesen (ca. 2 cm), skrell 2/3 av den nederste delen på den hvite, med en rotskreller og legg dem på grillen. Den grønne aspargesen får ligge på grillen i 3-4 minutter og den hvite i 6-7. Sjekk og snu underveis, for tiden avhenger av tykkelsen.

Du finner flere oppskrifter med lam HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese