Lammefrikassé

Lammefrikassé er en deilig avveksling til fårikål, men du kan bruke samme type kjøtt. Jeg synes at lammefrikassé ofte kan smake litt lite og har derfor laget min egen variant.

1,2 kg lammekjøtt (jeg bruker en blanding av lammelår i skiver og bog)

Vann

3 laurbærblader

Salt og pepper

5 ss lammefond eller 2 buljongterninger

4 gulrøtter

3 persillerøtter

1 finhakket neve av hver av persille, gressløk og dill

2 dl fløte

Lys maisennajevner

1 purre

1/2 sitron, kun saften

Legg lammekjøttet i en kjele og hell på vann til det dekker. Kok opp og skum godt av, så kraften blir klar og fin. Tilsett laurbærblader, salt, pepper og lammefond og la kjøttet trekke til det er skikkelig mørt, gjerne 3-4 timer.

Skrell og del gulrøtter og persillerøtter i terninger og la dem få trekke med kjøttet de siste 20 minuttene. Hell kraften over i en mindre kjele og hold kjøtt og grønnsaker varmt så lenge. Kok inn kraften til det gjenstår ca. 6 dl. Tilsett persille, gressløk og dill og kjør blandingen sammen til en glatt grønn saus, med en stavmikser. Rør inn fløte og lys maisennajevner, til sausen får fin konsistens. Tilsett purre i tynne strimler, kok opp og la sausen trekke 8-10 min.

Hell sausen tilbake over kjøttet og grønnsakene i gryten og kok den opp, før du smaker den til med salt, pepper og sitron.

Server med nykokte mandelpoteter, eller andre melne poteter.

Du finner flere, både tradisjonsrike og mer eksotiske, oppskrifter med lam her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese