Lammestek med bakte perlepoteter

Lammestek med bakte perlepoteter er godt og kan gjerne serveres i selskap.

Sausen:

2 ss smør

1 pk sjampinjong i skiver

1/2 liter fløte

1/2 beger seterrømme

1/4 flaske oksefond

1 terning kyllingbuljong

Ca. 4 ss soyasaus (smak til)

En god skvett solbærsirup (smak til)

Nykvernet pepper

Litt maisennajevner

Sukkerkulør

Brun soppen i smør. Tilsett resten av ingrediensene (bortsett fra maisenna) og la alt koke i minimum 10 minutter, gjerne lenger. Rør inn maisenna til passe konsistens.

 

Lammet:

800 – 900 g lammestek

2 ss olivenolje

2 fedd finhakket hvitløk

1 finhakket kvist rosmarin + litt til pynt

Salt og pepper

Smør til steking

Legg lammekjøttet i en pose med olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper. La det marinere i min. 1 time. Brun den i smør på sterk varme til du har en fin stekeskorpe rundt hele. Legg lammet i en ildfast form og sett inn steketermometer.

Stek kjøttet på 125 grader til det har en kjernetemperatur på 65-70 grader. Ta ut kjøttet og legg aluminiumsfolie over og la kjøttet må hvile i minst 15 minutter. Skjær kjøttet i fine skiver og server.

Sous vide:

Om du ønsker å tilberede lammesteken i sous vide, vakuumerer du den sammen med litt olje, pepper, rosmarin og laurbær og legger den i sous vide på 58 grader i 20 timer. Deretter bruner du den raskt på alle kanter i en stekepanne.

Potetene:

1 kg perlepoteter

2 ss olivenolje

1 ts salt

Rull potetene i olje, fordel dem rundt steken og la dem bake i ovnen sammen med den. Om potetene ikke er klare når steken er det, sett opp temperaturen til 200 grader og la dem bake mens steken hviler.

Servering:

Lammestek med bakte perlepoteter serveres med valgfrie grønnsaker, f.eks. brokkoli, blomkål, persillerotpuré eller bakte rotgrønnsaker.

 

Lammestek med bakte perlepoteter
Lammestek med bakte perlepoteter

 

Du finner flere velsmakende oppskrifter med lam her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese