Lammetagine med kikerter

Lammetagine med kikerter er en matretter tilberedt i det tradisjonelle kokekaret tagine fra Nord-Afrika. Om du ikke har en, går det helt fint å lage denne retten i en vanlig gryte også. Du får kjøpt ras-el-hanout i asiatiske butikker. Oppskriften er passe til 4  personer.

2 ss olivenolje

600 g magert lammekjøtt (ytrefilet, mørbrad el.) i terninger

1 stor løk, grovhakket

2 store gulrøtter, delt små terninger

2 fedd hvitløk, finhakket

1 boks hakket tomat, helst Mutti

400 g kikerter fra boks, skylt og avrent

2 ss ras-el-hanout

200 g tørket aprikos, delt i terninger

100 g tørket fiken, delt i terninger

6 dl kyllingkraft (ev. vann og fond)

120 g granateplefrø

2 store håndfuller koriander, grovhakket

Brun lammet på alle sider i oljen og legg det til side. Brun løk og gulrøtter i samme olje i 2-3 minutter til løken er gyllen. Tilsett hvitløken og stek i 1 min til. Rør inn krydder og tomater og smak til. Legg lammet tilbake, sammen med kikerter, fiken og aprikoser. Hell over kraften, rør om og kok opp. Dekk til med lokk og sett i ovnen på 180 grader i 1 time.

Lammetagine med kikerter
Lammetagine med kikerter

Hvis lammet fortsatt er litt seigt, gi det 20 minutter til til det er mørt. Når den taginen er klar, la den hvile i noen minutter, så den ikke er rykende varm. Dryss over granateple og urter og server med couscous eller ris ved siden av. Du finner en nydelig couscousoppskrift her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese