Oksefilet med ratatoille og lettvinn saus

Oksefilet med ratatoille og lettvinn saus, serverer jeg med stekte potetskiver og bakte tomater, men det passer godt med annet tilbehør også. 

Ratatouille:

2 løk, grovhakket

1 aubergine i terninger

1 squash i terninger

6 små tomater i terninger

1 rød paprika i terninger

1 gul paprika i terninger

3 ss olivenolje

4 fedd hvitløk, finhakket

1 dl tørr hvitvin

1 ss kyllingfond

2 ts timian

2 ts rosmarin

3 laurbærblader

1 ts sukker

Salt og pepper

Fres løken i olje i noen minutter. Tilsett aubergine, squash, paprika og hvitløk og la alt putre over lav temperatur i noen minutter.

Tilsett tomater, vin, fond, urter og sukker og la alt koke på lav temperatur under lokk i 20 min. Rør av og til. Kok noen minutter til uten lokk, så grønnsakene koker litt sammen og blir tjukkere. Smak til med salt og pepper.

Indrefileten:

Beregn 200 – 250 g indrefilet per person

Indrefileten har fått kose seg i en marinade over natten og er deretter brunet på alle kanter, før den er satt i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 56 grader. Om du ikke har tid til å marinere den, kan du krydre den med krydder du liker, før du bruner den.

Om du vil tilberede indrefileten i sous vide, krydrer du kjøttet med salt og pepper og vakuumerer det i posen, sammen med knust hvitløk, timian og 100 g smør. La det kose seg i sous viden i 1 time på 54 grader, før du tar det ut og gir det en rask bruning på alle side i stekepannen.

Sausen:

Sausen lager du ved å steke 2 strimlede løk i smør. Krydre med pepper, grillkrydder og paprikakrydder. Hell på 1/2 ltr. fløte, 2 ss oksefond og tilsett 1 dl soyasaus. Kokes til sausen har passe konsistens.

 

Potetskivene finner du oppskrift på HER.

 

Oksefilet med ratatoille og lettvinn saus
Oksefilet med ratatoille og lettvinn saus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese