Frokostomelett

Frokostomelett i en eller annen variant hører ofte med til helgekosen hos oss. Jeg liker å kose meg med en lang og hyggelig frokost når jeg har fri. I dag har vi lagd en enkelt omelett og den smaker ekstra godt, sammen med hjemmelaget brød.

Jeg starter med å steke en pakke bacon. Jeg bruker tørrsaltet bacon. Det er litt dyrere, men du slipper å se at baconet krymper til nesten ingen ting. Når baconet er stekt, kutter jeg det i små biter. 4 egg, 4 ss fløte et lite dryss salt og pepper piskes lett sammen. Hell blandingen over i en stekepanne med smeltet smør. La blandingen stivne litt, mens du rører forsiktig med en stekespade. Når omeletten er halvstiv, tilsettes finstrimlet purre, baconet og noen skiver ost.

Frokostomelett
Frokostomelett før den brettes sammen

Når omeletten er klar til servering, strør du over et lite dryss finhakket kruspersille, bretter den ene halvdelen over den andre og snur den over på et fat. Pynt med tomater, agurk og en persilledusk, om du vil.

Frokostomelett
Frokostomelett

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese