Pai med ratatouille er en deilig, fransk rett, som smaker kjempegodt både for liten og stor. Den er enkel å lage og kan brukes både til forrett, hovedrett og lunsj. Om du vil, kan du lage den i porsjonsformer i stedet for i en stor form og om du har dårlig tid, kan du bruke ferdigkjøpt paideig fra butikken.
Mørdeig:
- 125 g smør
- 250 g mel
- Ca. 1 dl vann
Visp sammen mel og smør med en mikser til smøret er godt fordelt i melet. Tilsett litt og litt vann og videre til du får en fin deig. Pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet minimum en time.
Kjevle ut deigen, så den passer i paiformen. Press den godt inntil sidene og litt over kanten på formen, så du kan skjære det bort og få en fin, rett kant på paien. Legg et bakepapir på paibunnen og fyll med tørka erter, så den holder seg flat under første steking. Stek den på 200 grader i 15 minutter, før du løfter ut ertene og fyller den.
Ratatouille:
- 2 auberginer i terninger
- 2 paprikaer, gjerne to forskjellige farger, i terninger
- 4 squash i terninger
- 6 tomater i terninger
- 2 løk i grovhakket
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 1 laurbærblad
- 1 klype paprika
- 2 timiankvister
- 1 ss tomatpuré
- 1 klype salt
- 2 ss olivenolje
Fres løk og aubergine i 3 minutter i oljen på høy temperatur. Tilsett paprika og stek i 2 minutter til, på høy varme. Tilsett deretter squash, tomater, hvitløk, tomatpuré, timian og laurbærblad, salt og pepper. La det småkoke i 5 minutter, med lokk, og ta deretter uten lokk og kok i 30 minutter (avhengig av størrelsen på bitene) på middels varme. Smak til med salt og pepper og hell blandingen i den halvstekte paibunnen.
Eggestand:
- 3 store egg
- 2 dl crème fraîche
- Salt og pepper
Visp sammen egg og crème fraîche, salt og pepper.
Hell eggeblandingen over ratatouillen i paiskallet og stek videre i cirka 30 minutter, til fyllet har stivnet. La ratatouillepaien stå i noen minutter, så fyllet får satt seg, før du skjærer den opp i kakestykker og serverer.

Du finner flere spennende og varierte retter fra Frankrike her og flere velsmakende paier her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din til [email protected]. Nyhetsbrevet er helt gratis. Du kan også sende oss spørsmål og tilbakemeldinger på denne adressen.
Du kan også følge bloggen på Facebook.