Pasta med salami og tomater er raskt å lage i tillegg til at det er velsmakende, sunt og rimelig. Denne oppskriften kan også lages med andre typer spekemat og er passe til 4 personer.
1 løk
2 hvitløksfedd
200 g salami av god kvalitet, i tynne skiver
1 knust, tørket chili
6 ss olivenolje
1 dl hvitvin
1 ts kyllingfond
10 minitomater, delt i to
Salt og pepper
500 g spagetti
1 potte basilikum, spar på noen fine blader til pynt og finhakk resten.
Parmesan
Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin, fond og tomater og la det koke i noen minutter, til tomatene går litt i stykker. Tilsett salamien og smak til med salt og pepper. Rør inn basilikum rett før servering.
Kok spagetti etter anvisning på pakken, hell av vannet og bland den med sausen i en stor bolle og sett hele bollen på bordet, så gjestene kan forsyne seg selv. Server med parmesan, som gjestene kan rive over selv og sett frem salt og pepper.
![](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1000342.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner mange spennende pastaretter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.