Pasta med tunfisk i kremet tomat- og kaperssaus

Pasta med tunfisk i kremet tomat- og kaperssaus er en velsmakende pastarett med saus som er kremet av mascarpone. Oppskriften er passe til 4 personer.

2 ss olivenolje

1 rødløk, finhakket

500 g cherrytomater, delt i 4

3 dl hvitvin eller eplemost

3 ss fiske- eller hummerfond

226 g  mascarpone (1 boks)

30 g parmesan, revet

2 ss kapers, godt skylt

½ sitron, kun skallet

1 pk bladpersille, finhakket

400 g tørket pasta (f.eks. tagliatelle)

4 ferske tunfiskbiffer (ev. 2 bokser tunfisk i olivenolje, avrent)

Fres løken i oljen, til den er myk i sautépanne eller gryte. Tilsett tomatene og fres videre i 2 minutter. Tilsett hvitvin og fond og la det koke i 30 min. på lav varme, uten lokk. Rør inn mascarpone, parmesan, kapers og sitronskall, smak til med salt og pepper. Om du bruker tunfisk fra boks, rører du den inn i sausen nå. La det koke på lav temperatur mens du koker pasta og griller eller steker tunfisken.

Kok pasta etter anvisning på pakken, minus 2 minutter. Rett før servering, rører du inn persillen og pastaen i sausen.

Krydre tunfiskbiffene med salt og pepper og stek/grill dem 2 min. på hver side før du legger dem på et fat og serverer ved siden av, så hver enkelt kan forsyne seg og legge den på toppen av pastaen.

 

Pasta med tunfisk i kremet tomat- og kaperssaus
Pasta med tunfisk i kremet tomat- og kaperssaus

 

 

Du finner mange spennende oppskrifter på velsmakende pastaretter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese