Porchetta med soppsaus

Porchetta med soppsaus er en deilig avveksling fra den tradisjonelle, norske ribba. Det er litt jobb med porchettaen, men resultatet er fantastisk. Jeg kjøper tynnribbe med hel svor og får den beinet ut i kjøttdisken. Du kan ev. ta ut beina selv.

2 kg ferdig utbeinet tynnribbe
4 ts salt
2 ts grovkvernet pepper

Fyll:

1 pk bladpersille, finhakket
10 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, finhakket
10 blader frisk salvie, finhakket
1 appelsin, saften + revet skall (NB! Kun det gule)
2 ts fennikelfrø

Bland alle ingrediensene til fyllet i en bolle.

Porchetta:

Del ribben i tre lag, som henger sammen, legg den med svorsiden ned, gni den inn med salt og pepper og fordel fyllet over hele kjøttstykket. Rull sammen ribben fra motsatt side av der svoren er, så at svoren kommer ytterst når du er ferdig. Surr porchettaen med en bomullstråd, så den holder seg sammen. Legg den i ildfast form, sett i steketermometer fra siden, så du ikke ødelegger svoren. Sett den i ovnen på 75 grader til kjernetemperaturen er 65 grader. Skru opp til 230 grader og stek videre til kjernetemperaturen er 73 graden og svoren sprø. Pass på så ikke svoren blir brent. La porchetta hvile i 15-20 minutter før du skjærer den i skiver.

Soppsaus:

2 pk sopp i skiver

2 finhakkede løk

3 fedd finhakket hvitløk

5 dl fløte

4 ss fond, f.eks. kylling, okse, kantarell eller vilt etter hva du skal servere sausen til

pepper

Brun soppen og løken godt i smør. Tilsett hvitløk og la den frese med noen minutter. Tilsett fløte og fond. La det koke til det tykner. Smak til med pepper og ev. mer fond om du ikke synes det er salt nok.

 

Server porchetta med soppsaus og ønsket tilbehør, f.eks. maiskolber eller blomkål og ovnspoteter, som du finner oppskrift på her.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese