Kladdkaka de luxe

Kladdkakans dag

Kladdkaka de luxe er en luksusutgave av den kjente, svenske kladdkaka. Den er super, både til kaffen og som dessert.

Lag 1:

3 egg

150 g smør, smeltet

3 dl sukker

1 dl kakao

3,5 dl hvetemel

1 ss vaniljesukker

1 klype salt

Kle bunnen av en form på 22 cm i diameter, med bakepapir.
Pisk egg og sukker lett sammen og rør inn smøret. Bland mel, kakao, vaniljesukker og salt og rør det inn i eggeblandingen.
Hell røren i formen.

Lag 2:

1 boks søtet, kondensert melk, kokt i boksen, helt under vann i 2 timer

175 g peanøtter

Legg den kondenserte melken i klatter utover det første laget og strø på peanøtter. Stek kaken nederst i ovnen på 180 grader i 25 minutter, den skal fortsatt være bløtt inni. Sett den kaldt til den er helt avkjølt.

Lag 3:

200 g sjokolade Walters mandler, smeltet i vannbad

4 dl Honney Smacks (frokostblanding)

Rør Honney Smacks og sjokolade godt sammen og bre det utover kaken. Sett kaldt til den skal spises. Server med vaniljeis eller litt krem.

Kladdkaka de luxe
Kladdkaka de luxe

 

Du finner mange spennende og velsmakende kakeoppskrifter fra fjern og nær HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese