Kladdkaka de luxe er en luksusutgave av den kjente, svenske kladdkaka. Den er super, både til kaffen og som dessert.
Lag 1:
3 egg
150 g smør, smeltet
3 dl sukker
1 dl kakao
3,5 dl hvetemel
1 ss vaniljesukker
1 klype salt
Kle bunnen av en form på 22 cm i diameter, med bakepapir.
Pisk egg og sukker lett sammen og rør inn smøret. Bland mel, kakao, vaniljesukker og salt og rør det inn i eggeblandingen.
Hell røren i formen.
Lag 2:
1 boks søtet, kondensert melk, kokt i boksen, helt under vann i 2 timer
175 g peanøtter
Legg den kondenserte melken i klatter utover det første laget og strø på peanøtter. Stek kaken nederst i ovnen på 180 grader i 25 minutter, den skal fortsatt være bløtt inni. Sett den kaldt til den er helt avkjølt.
Lag 3:
200 g sjokolade Walters mandler, smeltet i vannbad
4 dl Honney Smacks (frokostblanding)
Rør Honney Smacks og sjokolade godt sammen og bre det utover kaken. Sett kaldt til den skal spises. Server med vaniljeis eller litt krem.
![Kladdkaka de luxe Kladdkaka de luxe](https://i0.wp.com/www.aperitivomat.no/wp-content/uploads/P1000055.jpg?resize=750%2C500&ssl=1)
Du finner mange spennende og velsmakende kakeoppskrifter fra fjern og nær HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.