Pulled svin med steambuns

Pulled svin med steambuns

Pulled svin med steambuns er er variant av pulled pork, som etter hvert har blitt ganske kjent for de fleste. Du kjøper en svinenakke og legger den i ildfast form, med krydder og væske. Denne varianten ble med kinesisk vri og jeg synes selv det ble veldig godt.

1 svinenakke

2 cm revet ingefær

4 finhakkede fedd hvitløk

1 finhakket chili

4 stjerneanis

100 g brunt sukker

2,5 dl risvin/sake

1,5 dl østerssaus

1 ts Chinese fivespice

Legg nakken i en ildfast form med høye kanter. Bland resten av ingrediensene godt sammen og rør til sukkeret er oppløst. Hell blandingen over svinenakken og dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Settes i ovnen på 250 grader i 30 min. Skru ned til 80 grader og la det kose seg i minimum 8 timer. Snu nakken annenhver time. Hell mesteparten av kraften over i en kjele og kok den til ca. halv mengde. Smak om den har nok kryddersmak, om ikke kok litt til. Dryss over maisennajevner til passe sauskonsistens. Del kjøttet i mindre biter og hell sausen over. Serveres med en god salat og nudler eller ris. Du kan også legge den, sammen med salat, i steambuns. Om du heller vil bruke burgerbrød, går det helt fint.

Du kan kjøpe steambuns ferdig, siden mange dagligvareforretninger har det i frysedisken. Du kan også lage selv og du finner oppskrift på steambuns her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese