Pulled svin med steambuns

Pulled pork er vel etter hvert ganske kjent for de fleste. Du kjøper en svinenakke og legger den i ildfast form, med krydder og væske. Denne varianten ble med kinesisk vri og jeg synes selv det ble veldig godt.

1 svinenakke

2 cm revet ingefær

4 finhakkede fedd hvitløk

1 finhakket chili

4 stjerneanis

100 g brunt sukker

2,5 dl risvin/sake

1,5 dl østerssaus

1 ts Chinese fivespice

Legg nakken i en ildfast form med høye kanter. Bland resten av ingrediensene godt sammen og rør til sukkeret er oppløst. Hell blandingen over svinenakken og dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Settes i ovnen på 250 grader I 30 min. Skru ned til 80 grader og la det kose seg i minimum 8 timer. Snu nakken annenhver time. Hell mesteparten av kraften over i en kjele og kok den til ca. halv mengde. Smak om den har nok kryddersmak, om ikke kok litt til. Dryss over maisennajevner til passe sauskonsistens. Del kjøttet i mindre biter og hell sausen over. Serveres med en god salat og nudler eller ris. Du kan også legge den, sammen med salat, i steambuns. Du kan også bruken den i burgerbrød.

Du kan kjøpe steambuns ferdig, siden mange dagligvareforretninger har det i frysedisken. Dy kan også lage selv. Du finner oppskrift på steambuns her.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese