Raclette

Raclette er en fransk/sveitsisk matrett, som er oppkalt etter osten som smeltes og helles over maten. Du bruker et spesielt raclettejern (raclettegrill), hvor ønsket kjøtt og grønnsaker stekes å en plate på toppen og osten smeltes i små former under.

Du kan bruke et slags kjøtt, eller flere forskjellige. Det vanligste er storfe, svin, lam og kylling. Grønnsakene kan f.eks. være delikatesseløk, paprika, tomat og squash.

Det hyggelige er at du deler alt i passe stykker i forkant og legger det i forskjellige boller, så hver enkelt kan steke sin mat selv.

Jeg foretrekker å servere raclette med ovnsbakte perlepoteter eller båtpoteter, men om du foretrekker kokte poteter, er det helt ok.

Det finnes et eget raclettekrydder, som kan minne om grillkrydder, men du kan bruke det krydderet du ønsker.

Om du vil, kan du i tillegg til smeltet ost, bruke en eller flere sauser.   

Det smaker godt med litt frisk salat og små, sylteagurker til.  Raclette er sosialt og hyggelig å spise med flere og om du ikke har prøvd, kan jeg anbefale denne deilige maten fra alpene.

  

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese