Reinsdyrbiff med rødvinssaus og gulrot- og sellerirotpuré

Reinsdyrbiff med rødvinssaus og gulrot- og sellerirotpuré Er en nydelig rett, som gjerne kan serveres i selskap. Vilt smaker alltid godt og det vanligste er å lage viltsaus til. Her har jeg laget en litt annen sausvariant til reisdyrbiffen. Den smaker nydelig til og føles heller ikke så tung, som ofte viltsauser kan gjøre.

Sausen: 

300 g sopp (kantareller, aromasopp eller sjampinjong)

3 fedd hvitløk

4 store eller 8 små sjalottløk

1 dl rødvin

2 dl viltkraft

3 dl fløte

Salt og pepper

Bladpersille

Brun sopp i smør i ei gryte. Finhakk hvitløk og sjalottløk, og la det surre med i panna i 1 minutt etter at soppen har begynt å få brunfarge. Tilsett rødvin, viltkraft og fløte. Kok inn til det tykner. Smak til med salt og pepper, og vend inn litt finhakket bladpersille.

Reinsdyrbiffen:

Beregn 200 g reinsdyrbiff per pers. Krydre biffen med salt og nykvernet pepper. Brun den i 2 minutter på hver side i smør i ei panne. Steik den videre i ovnen i 6 minutter på 200 grader. Ta den ut og la den hvile i 5 minutter.

Server med små nypoteter og de grønnsakene du har lyst på. Her har jeg brukt en gulrot- og sellerirotpuré, som du finner oppskrift på her.

Reinsdyrbiff med rødvinssaus og gulrot- og sellerirotpuré
Reinsdyrbiff med rødvinssaus og gulrot- og sellerirotpuré

Vinforslag: Denne maten fortjener en bedre vin. Det smaker godt med en rik og moden rødvin, fra øverste hylle, og gjerne en godt lagret utgave. Vi brukte denne nydelige baroloen fra Josetta Saffirio – en vinprodusent vi har besøkt flere ganger. Du kan lese mer om det siste besøket vi hadde der her.

  

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

%d bloggere liker dette: