Reinsdyrmørbrad med bønner, fløtegratinerte poteter og madeirasaus

Reinsdyrmørbrad sammen med fløtegratinerte poteter og madeirasausen er nydelig selskapsmat. Mørbraden legges i en sous vide og blir fantastisk mørt. Om du ikke har sous vide, kan du brune det i stekepanna og legge det i ovnen til steketermometeret viser 60 grader.

Kjøttet:

Legg mørbraden i en marinade av olivenolje, pepper, timian og laurbærblader, før du vakuumpakker det og legger det i sous viden i 2 timer på 56 grader. Rett før servering bruner du kjøttet en rask runde i stekepanna, eller på grillen, så det får en pen farge.

Madeirasaus:

2 sjalottløk

Smør til steking

1/2 ss tomatpuré

1.5 ss hvetemel

3.5 dl kyllingkraft, ev. vann og fond

2 dl madeira

2 ss soyasaus

Salt og hvit pepper

1,5 ss smør

Finhakk løken og fres den i smør til den er blank. Tilsett tomatpuré, dryss over hvetemel og rør godt sammen. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i 30 minutter før den siles.

Visp inn smør rett før servering, men da må ikke sausen koke etterpå.

Fløtegratinerte poteter finner du oppskrift på HER.

Brekkbønner:

Skjær av endene på bønnene, kok opp litt vann med et par spiseskjeer smør, legg i bønnene og la dem få et oppkok. Ta kjelen av plata og la det stå og kose deg et par minutter under lokk. Plukk opp bønnene og server sammen med reinsdyrmørbrad, fløtegratinerte poteter og madeirasaus.

 

Du finner flere velsmakende oppskrifter med vilt her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese