Rødkålsalat fra Korea

Rødkålsalat fra Korea smaker godt alene til f.eks. lunsj, sammen med godt brød, eller som forrett. Rødkålsalat passer også som tilbehør til flere koreanske retter, som f.eks. koreansk pizza, dak gogi (BBQ-kylling) og yangyeom chicken (fritert kylling).

Dressing:

1 dl soyasaus

2 ss sukker

1/2 dl vann

3 ss risvineddik

3 ss sesamolje

1 ss finhakket, rød chili

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og rør til sukkeret er oppløst.

Rødkålsalat:

1 rødkål, finsnittet

2 røde paprika, finstrimlet

4 vårløk, finstrimlet

Dressing (se ovenfor)

2 ss sesamfrø, ristet lett i tørr panne

Bland alle ingrediensene til rødkålsalat, inkl. dressingen. Dryss over sesamfrø.

Du finner flere spennende og smaksrike retter fra Korea her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese