Svinemage med ovnsbakte beter

Svinemage med ovnsbakte beter er ikke så mye jobb, men trenger lang tid i ovnen for å bli helt mør. Jeg synes svinemage (eller porkbelly, som noen leverandører kaller den) er et av de bedre stykkene på grisen.

1 løk

1 pakke strimlet aromasopp

2 pakker strimlet betemiks

1,2 kg svinemage

2 laurbærblader

3 dl rødvin

4 ss oksefond

2 dl vann

Salt og pepper

Fordel alle ingrediensene i en ildfast form med svinemagen på toppen. Pakk aluminiumsfolie over og sett den i ovnen på 200 grader i 1 time og deretter 100 grader i 3 timer. Ta av folien, sett opp temperaturen til 200 grader og stek videre til svinemagen har fått fin farge.

Svinemage med ovnsbakte beter serveres med valgfrie poteter, som du finner oppskrift på HER.

Svinemage med ovnsbakte beter
Svinemage med ovnsbakte beter

Du finner flere oppskrifter med svinemage her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese