Thailandsk laks med nudler

Jeg er svak for smaker fra Thailand og forsøker stadig med nye varianter på kjøkkenet. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

500 g laks i terninger

1 finhakket løk

4 vårløk i skiver

1 paprika i strimler

2 bok choi i grove skiver

1 pk shitakesopp i skiver

1 boks kokoskrem

1 dl hoisinsaus

2 ss chili garlic sauce

1 flaske peanut sauce

2 ss Asian fond

1 pk cashew- og makademianøttemiks

1 neve finhakket, frisk koreander

Fres løk og sopp i en panne med høye kanter (sautèpanne eller wok). Om du ikke har det, kan du bruke en gryte. Tilsett kokoskrem, hoisinsaus, chili garlic sauce, peanut sauce og asian fond. La det koke i 5 – 10 minutter. Legg i laks, paprika, vårløk, bok choi og nøttene. La det trekke på svak varme, til laksen er klar, det tar 2 til 5 minutter, avhengig av hvor store terninger du har skjært den i. Dryss over koreander og server med nudler, laget etter anvisning på pakken.

%d bloggere liker dette: