Tunfisk med sesampoteter og tomatgremolata

Tunfisk med sesampoteter og tomatgremolata er laget på ca. en halv time og smaker skikkelig godt. Tomatgremolata blir som grønnsaker og saus i ett og kan brukes til de fleste kjøtt og fiskeslag.

Sesampoteter:

Kokefaste poteter

Smør

Olivenolje

Sesamfrø

Flaksalt

Skjær potetene i 1 cm tykke skiver.  (Om skallet er fint, kan det sitte på).

Legg dem på bakepapir i en ildfast form med bakepapir og pensle dem med en blanding av smeltet smør og samme mengde olje. Dryss over salt og stekes i ovnen i ca. 25 minutter på  225 grader, til de blir gylne og lekre. Ca. 10 min. før de er klare, drysser du over sesamfrøene.

Tomatgremolata:

1 potte persille

2 fedd finhakket hvitløk

1 lite glass kapers

2 finstrimlede vårløk

20 minitomater, delt i 4

2 dl mangoeddik

1 dl sitronolje

1 dl olivenolje

Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur mens du steker tunfisken.

Fisken:

800 g tunfisk (4 biffer)

Salt og nykvernet sort pepper

Smør tunfiskbiffene med olivenolje, krydre dem med salt og pepper og grill eller stek i 2 min. på hver side.

Server tunfisk med sesampoteter og tomatgremolata.
Server tunfisk med sesampoteter og tomatgremolata

 

Du finner flere spennende og varierte retter med tunfisk her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese